Hivatalosan is elkezdődött az ősz és ezzel újra inspirálhatjuk gardróbunkat. Az alábbi összeállítás segítségével megtudhatod, hogyan hordd az idei ősz trendszíneit!

Bár még többször mutat nyári időjárást a hőmérő higanyszála, már visszavonhatatlanul elkezdődött az idei ősz. Amit persze nem bánunk, hisz minden szeptember magával hozza a megújulás és felfrissülés lehetőségét. Lassan előkerülnek a puha kötött pulóverek, bokavillantó, vagy azt épphogy takaró csizmák, színes sálak, kesztyűk és még sorolhatnám. Természetesen a divatcégek erre mind felkészültek és igyekeznek a szezon trendszíneiben minél több csábító lehetőséget kínálni számotokra. Ehhez szeretnénk most pár tippet adni.

A Pantone-t már biztosan ismeritek, ők a színek mesterei, azok, akik többek közt az év színéért is felelősek, valamint szezonról szezonra útmutatóval szolgálnak az aktuális árnyalatokról. Így van ez most is, ugyanis a cég egy egyedi színskálával rukkolt elő, mely idén ősszel meghatározó lesz a divatban.

A 2016-os ősz színei

A 2016-os ősz színei

Riverside blue

Először is ezt az üde, ám mégis kicsit fakó kéket ajánlja a Pantone a divat kedvelőinek. Érdekes, hogy a kék pasztell és sötétkék formában inkább a tavasz színei, most mégis két árnyalat kap helyet az ajánlóban.

Riverside Pantone

A riverside kitűnően mutat világos bőrön, szőke hajjal. Akár ruhádon, akár sminked részeként viseled, az biztos, hogy most ősszel nagyon trendi leszel.

Sharkskin

Vagyis cápabőr… Ez a határozott, erőteljes szürke (itt-ott egy leheletnyi zölddel) már logikusan kapott helyet az őszi színspektrumon. Kabát, pulóver, vagy akár nadrág formájában előnyös. Bőrszíntől függetlenül hordható, sápadtabbak erős rúzzsal, vagy élénk színű kiegészítőkkel tudják feldobni.

A sharkskin-ért mi odavagyunk és bebizonyítjuk, hogy te is imádni fogod! Nagyszerűen kombinálható, így a legjobb, ha olyan alapdarabokat szerzel be ebben a színben, mint egy jó kabát, kényelmes nadrág, vagy tágas táska.

Lush Meadow

Mindannyiunk nagy örömére ez az erős mélyzöld szín is ráfért a skálára.

Vörös hajjal, világos bőrrel ideális, de igazából ez a jolly joker zöld mindenkinek jól áll. Valamint karácsonyra is kitűnő lesz.

Spicy Mustard

Személyes kedvencem ez az őszi sárga, hivatalos nevén csípős mustársárga. Nagyszerűen kombinálható zölddel, szürkével, bordóval, az igazi szezonális megjelenés érdekében.

A mustárszín elsősorban barna hajhoz és sötétebb bőrhöz passzol, ám a szőkék is hordhatják megfelelő kiegészítőkkel.

Potter’s Clay

A marsala kistestvérének is tekinthetjük a potter’s clay agyagos színét. Igazi szezonális választás ez a fáradt barnás-vörös. Világos bőrűek ismét előnyben!

Egy bőrdzseki, bokacsizma, vagy széles öv ideális színe lehet, melyet az imént említett mustárral, vagy egy burgundival nagyszerűen lehet kombinálni.

forrás: Fashionfave / http://www.fashionfave.com/pompazz-az-idei-ev-oszi-szineiben