Ismét a művészeté lesz a főszerep a Világ Legszebb Kávéházában. November 7-én folytatódik a New York Művész Páholy és a BÁV Zrt. közös művészeti előadás sorozata, mely során ezúttal a magyar kerámia hagyománya, ikonikus alkotói és az új tehetségek, a XXI. századi újítás, kreativitás kerül az est fókuszába. Alkotók, szakemberek és hazánk egyik legnépszerűbb színésznője – Esztergályos Cecília – is érkezik a Páholyba, hogy együtt beszélgessenek a kerámiaművészetről és tradícióról – Magyarországon.

A New York Kávéház kulturális programsorozat következő estjén a magyar kerámia története, fontos alkotói és a friss tehetségek köré szerveződik a beszélgetés. Amellett, hogy a program tisztelgés a megújítók: Kovács Margit, Gádor István, Gorka Géza és Lívia öröksége előtt, a porcelán és kerámia mai trendjei és design-ja kerül a középpontba és a hozzájuk köthető művész-tradíciók. Művész-családok, alkotói folyamatok, kedvenc műtárgyak, családi titkok – és egy színművész, akinek a kikapcsolódást, a megnyugvást a kerámia alkotása adja.  Vajon ma milyen utat járnak és milyen új formában, módszerrel építik a magyar kerámia, porcelán jövőjét a fiatal tehetségek? Miképp tud saját hangot és stílust találni a kultikus Gorka művész család leszármazottja, Máté? Mikor készítette első kerámiáját Esztergályos Cecília? Mit tudhatunk Kovács Margit műhelytitkaiból?
Többek között ezekre az izgalmas kérdésekre is keressük a választ november 7-én, a New York Művész Páholyban.

Vendégeink:
Dr. Lovag Zsuzsa, művészettörténész
Esztergályos Cecília, színművész
Tűzkő Péter, a BÁV Zrt. kereskedelmi üzletág vezetője
Lublóy Zoltán, porcelántervező
Gorka-Focht Máté, design-és művészetmenedzser, a Gorka család leszármazottja

A program megtekintéséhez előzetes regisztráció szükséges, jelentkezni a newyorkprogram@cafeandevent.eu címen lehet.

Belépőjegy: 1800 Ft

„Életünkben mindenütt a szépség uralkodjék”

A magyar kerámia estje a New York Művész Páholyban

2016. november 7. 19.00

A New York Művész Páholy szervezői a Világ Legszebb Kávéháza mellett a CempX Média Csoport, az események háziasszonya Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser.

Esemény a facebookon: https://www.facebook.com/events/135426236919749/

Eseményeinkről, programjainkról minden információt, érdekességet, adatot megtalálnak facebook oldalunkon: www.facebook.com/newyorkmuveszpaholy