Izgalmas összművészeti alkotást mutatnak be október 7-én a Kiscelli Múzeumban.

A színek születése: a sötétség és a fény násza című multimédiás operát az atlantai székhelyű Mythic Imagination és a Sapszon Ferenc vezette Cantate Kórus együttműködésében mutatják be a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében.

A színek születése egy egyórás összművészeti performansz 57 tagú vegyeskórussal, 4 narrátorral, ütősökkel és kristály hangtálakkal, fényjátékkal és vetítéssel, ahol sem a nézők, sem az énekesek nem a megszokott helyükön lesznek majd, ahogy a helyszín sem lesz megszokott.

Igazi nemzetközi alkotásról van szó. A zeneszerző az olasz Lucio Ivaldi, a szöveget David Brendan Hopes, amerikai költő írta. A látványtervező az olasz származású Nicola Vidali, az előadás rendezője a szintén az Egyesült Államokban élő Honora Foah.

A kortárs mű története egyszerre alapul a világ keletkezéséről szóló ősi hiedelmeken és korunk tudományos felfedezésein. A történet egyszerű, ősmítoszszerű, fizikai elméleteket, az ősi indiai Védákat, a sötét anyagot és sötét energiát, az őserők evolúcióját és Goethe színelméletét dolgozza össze. A Teremtést szerelmi történetként meséli el, ahol a kezdeti egységből a látható világ kibontakozásával megszületik a vágyakozás és az elfogadás. A mű a Teremtés tiszta szépségére és csodájára hívja fel a figyelmet, és arra, hogy minél többet értünk meg belőle, annál rejtélyesebbé és gyönyörűbbé válik.

Az előadások időpontjai: 2016. október 7. és 8. 20.00-kor, valamint 9-én 15:30-kor.

forrás: fidelio.hu